‘NLP, een cadeau voor jezelf.’; deze reactie horen we vaak van onze cursisten die een NLP opleiding hebben afgerond. Toch blijft een opleiding nog best een investering. Wist je dat veel werkgevers een bijdrage doen aan deze investering? Zowel in werk als privé worden namelijk grote stappen gezet met deze opleiding. Hoe stimuleer je dan jouw werkgever om bij te dragen?

Wat maakt een NLP opleiding waardevol?

Eerste uitgangspunt is natuurlijk dat je helder hebt wat een NLP opleiding zo waardevol maakt. Tijdens een NLP Practitioner opleiding leer je hoe je met behulp van de kracht van je communicatie jouw doelen behaald. Je vergroot je communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. Door communicatie effectief in te zetten bereik je eerder wat je wilt. Je leert hoe jouw manier van communiceren invloed heeft op de omgeving. Daarnaast maakt een NLP opleiding je bewust van onbewust gedrag en patronen. Deze bewustwording geeft je meer keuzemogelijkheden. Je gedrag en communicatie worden zowel in werk als privé positief verbeterd.

Lees meer: Zet een volgende stap in je carrière met NLP

Tips die jouw werkgever overtuigen

Neem de volgende tips mee in het gesprek en overtuig jouw werkgever van het belang van een NLP opleiding.

1. Laat je leerdoelen aansluiten bij de NLP opleiding

Om te beginnen helpt het als jouw leerdoelen binnen de organisatie en functie aansluiten bij een NLP opleiding. Verwerk jouw doelen in je huidige functie en eventueel toekomstige functie in de motivatie voor een NLP opleiding. Handig hiervoor is om bekend te zijn met de onderwerpen die in de NLP Practitioner opleiding aan bod komen. Onderwerpen die bij veel organisaties en functies aansluiten zijn o.a. communicatievaardigheden, gesprekstechnieken, effectief doelen stellen en strategieën bepalen.

2. Wat is de meerwaarde van een NLP opleiding voor de organisatie?

Bedenk wat de meerwaarde van een NLP opleiding is voor de organisatie. Denk hierover na en schrijf dit zorgvuldig uit. Hierdoor kun je dit helder overbrengen aan jouw werkgever. Denk aan een meerwaarde zoals:

  • Je maakt een diepgaander contact met zowel collega’s als klanten.
  • De communicatie met collega’s verbetert, waardoor je hen beter kunt aansturen.
  • Je kunt helder doelen stellen en een effectieve strategie bepalen voor het bereiken van de doelen.
  • Je vraagt doelen beter uit, waardoor je de vraag van een opdrachtgever beter begrijpt.
  • Jouw flexibiliteit wordt vergroot, waardoor je ook breder inzetbaar bent. In een snel veranderde organisatie verstevigt dit jouw inzetbaarheid en positie.

Lees meer: Wat is NLP?

3. Aandachtspunten en leerdoelen uit je functioneringsgesprek

Weet je nog welke aandachtspunten of doelstellingen in je laatste functioneringsgesprek naar voren kwamen? Bedenk op welke wijze NLP bijdraagt aan het bereiken van deze doelstellingen. Hoe kan NLP een aanvulling zijn in de groei en ontwikkeling in jouw functie?

Wil je meer weten over onze NLP opleiding en hoe deze aansluit op jouw werk en functie? Kom naar een gratis informatieavond bij jou in de buurt. Ervaar hoe je NLP toepast in de praktijk en in je werk. 

Ja, ik wil meer weten over de informatieavond

4. Zoek uit welke opleidingsbudgetten beschikbaar zijn

Vraag eens na in de organisatie welke opleidingsbudgetten beschikbaar zijn. De afdeling HRM verstrekt informatie over wat in je CAO staat over het volgen van opleidingen. Vaak is dit deel ook opgenomen in jouw contract. Bij veel organisaties wordt bijna de helft van de opleidingsbudgetten niet besteed. Wie weet is dit bij jouw werkgever ook zo?

5. Wat wil jij investeren in jezelf?

Een NLP opleiding is een mooie investering in jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een positieve ontwikkeling in je werk, ervaar je deze ontwikkeling ook in het dagelijks leven. Een eigen bijdrage is daarom wellicht rechtvaardig. Bedenk hoeveel tijd en/of geld jij zelf wilt bijdragen. Daarnaast is de opleiding aftrekbaar van de belasting. Wellicht kunnen jij en je werkgever elkaar tegemoetkoming in de financiering.

6. Vraag naar ervaringen bij collega’s

Hoe wordt binnen de organisatie omgegaan met studiekosten en ontwikkeling? Misschien hebben collega’s eerder een opleiding gevolgd en deze (deels) vergoed gekregen van de werkgever? Vraag hen om advies voor een goede aanpak.

Weet je niet goed hoe je de opleiding kunt laten aansluiten bij jouw werk? We denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.