Investeren in NLP: 7 tips die jouw werkgever overtuigen

»»Investeren in NLP: 7 tips die jouw werkgever overtuigen
  • Wat de werkgever zou moeten zeggen

“NLP, een waardevol cadeau voor jezelf.”

Ook het laatste certificatieweekend in december weer een veelgehoorde boodschap van onze NLP cursisten. Een NLP opleiding is best een investering, dat begrijpen wij. Maar wist je dat veel werkgevers een bijdrage doen aan deze investering? Een NLP opleiding is een mooie investering in zowel werk als privé. Hoe stimuleer je jouw werkgever om bij te dragen?

Wat maakt een NLP opleiding waardevol?

Eerste uitgangspunt is natuurlijk dat je helder hebt wat een NLP opleiding zo waardevol maakt. Een NLP opleiding maakt je bewust van onbewust gedrag en patronen. Deze bewustwording geeft je een keuzemogelijkheid. Zowel in werk als privé wordt je gedrag en communicatie positief verbeterd.

7 tips die jouw werkgever overtuigen

Neem de volgende tips mee in het gesprek met jouw werkgever en overtuig hem of haar van het belang van een NLP opleiding.

1. Laat je NLP leerdoelen aansluiten bij jouw werkomgeving
Om te beginnen helpt het als je leerdoelen en motivatie aansluiten bij de organisatie, je huidige functie en eventueel toekomstige functie. Handig hiervoor is om bekend te zijn met de onderwerpen die in de NLP Practitioner opleiding aan bod komen. Onderwerpen die bij veel organisaties en functies aansluiten zijn o.a. communicatievaardigheden, sociale vaardigheden, ontdekken van nieuwe mogelijkheden en effectief doelen stellen.

2. Wat is de meerwaarde voor de organisatie?
Bedenk wat de meerwaarde is voor de organisatie nadat jij een NLP opleiding hebt gevolgd. Denk hierover na en schrijf dit zorgvuldig uit. Hierdoor kun je het helder overbrengen aan jouw werkgever. Een meerwaarde kan bijvoorbeeld zijn: je kunt doelen helder uitvragen en daardoor de vraag van een opdrachtgever beter begrijpen, of je communicatie met collega’s verbetert waardoor je hen beter kunt aansturen.

3. Haal aandachtspunten uit je functioneringsgesprek naar voren
Kun je je nog herinneren welke aandachtspunten of doelstellingen in je laatste functioneringsgesprek naar voren kwamen? Bedenk op welke wijze NLP bijdraagt aan het bereiken van deze doelstellingen. Hoe kan NLP een aanvulling voor jou zijn?

4. Zoek uit welke opleidingsbudgetten beschikbaar zijn
Vraag eens na in jou organisatie wat voor opleidingsbudgetten beschikbaar zijn. De afdeling HRM verstrekt informatie over wat in je CAO staat over het volgen van opleidingen. Bij veel organisaties wordt bijna de helft van de opleidingsbudgetten niet besteed. Wie weet is dit bij jouw werkgever ook zo?

5. NLP vergroot je flexibiliteit
Een NLP opleiding vergroot je flexibiliteit en daarmee ook je inzetbaarheid. In een snel veranderende organisatie zorgt deze flexibiliteit ook dat je beter inzetbaar bent!

6. Wat wil jij investeren in jezelf?
Een NLP opleiding is een mooie investering in je persoonlijke ontwikkeling. Naast een positieve ontwikkeling in je werk, groei je ook als mens. Een eigen bijdrage is daarom wellicht  rechtvaardig. Bedenk hoeveel tijd en/of geld jij zelf gaat bijdragen. Daarnaast is de opleiding aftrekbaar van de belasting.

7. Vraag je collega’s!
Misschien hebben collega’s een opleiding gevolgd en deze (deels) vergoed gekregen van de werkgever? Vraag hen om advies voor een goede aanpak.

Wil je meer weten over onze NLP Practitioner opleiding en hoe deze aansluit op jouw werk? Kom naar onze gratis informatieavond en maak kennis met NLP. Je doet veel motivatie en argumentatie op. De NLP informatieavonden worden op verschillende locaties door heel Nederland gegeven.

 

Meld je aan voor een informatieavond bij jou in de buurt.

Door |2018-07-23T10:38:34+00:0013 januari 2018|0 Reacties

Geef een reactie

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op