Velden zijn niet correct ingevuld
Ellis coaching

Mental Health Counselor

Counseling is een begeleidingsvorm gericht mensen met uiteenlopende hulpvragen. Een counselor gaat niet probleemgericht maar oplossingsgericht te werk. De counselor heeft oog, oor en gevoel voor de hele mens en voor hoe déze mens functioneert in zijn of haar omgeving. Daarbij werkt de counselor vanuit de overtuiging dat iedereen weet wat goed voor hem of haar is en dat iedereen de bronnen in zich heeft om aan te pakken wat hij of zij als een probleem ervaart.

Bij deze mensgerichte benadering wordt vooral de waarde van het contact tussen counselor en cliënt onderkend. Naarmate de kwaliteit van het contact beter is, zullen counselor en cliënt in het begeleidingstraject meer bereiken. Technieken en interventies spelen hierin een ondersteunende rol.

Toelatingseis

Minimaal MBO+ werk- en/of denkniveau, een hoge mate van zelfreflectie, verantwoordelijkheid nemen en vooral openstaan voor verandering.

Opbouw van de opleiding

De opleiding bestaat uit vier delen. Het eerste deel omvat de opleiding NLP practitioner, het tweede de NLP master practitioner, het derde de Mental Health Coach en het vierde de opleiding tot Mental Health Counselor. Tijdens het vierde deel counsel je onder supervisie minimaal drie cliënten en schrijf je gedurende de opleiding nogmaals een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

1. NLP Practitioner

Deze basisopleiding maakt je bewust van wie je bent en hoe je doet, je ondervindt wat de verschillende interventietechnieken met je doen, verbetert je vaardigheden op het gebied van communicatie en je krijgt meer inzicht en vertrouwen in je mogelijkheden.

Zie voor meer informatie over de opleiding NLP practitioner

2. NLP Master Practitioner

Je ontdekt wie je diep van binnen echt bent en vanuit welke waarden je handelt, je herkent je overtuigingen en leert hoe die te veranderen daar waar ze je belemmeren.

Zie voor meer informatie over de opleiding NLP master practitioner

3. Mental Health Coach

De opleidingen NLP practitioner en de NLP master practitioner gaan vooral over jezelf; de Mental Health Coach gaat over ‘IK en mijn CLIËNT, en over het voeren van een coachingsgesprek en hoe je de ander daarin kunt begeleiden.

Zie voor meer informatie over de opleiding Mental Health Coach

4. Mental Health Counselor

De opleiding bestaat uit 8 blokken van 2 dagen en verplichte deelname aan een intervisiegroep.

Blok 1
Dit blok biedt een overzicht over de huidige psychologische stromingen en waar binnen die stromingen de Mental Health Counselor kan worden gepositioneerd als een methodiek die essentiële onderdelensamenvoegt uit de verschillende stromingen.

Blok 2
De psychopathologie wordt uitgebreid behandeld. Je leert het onderscheid tussen wat je wel en niet kunt behandelen en wanneer je beter kunt doorverwijzen.

Blok 3
We behandelen de grenzen (boundary’s) en gaan dieper in op taal en taalpatronen.

Blok 4
Onderwerpen zijn onder andere intervisie en supervisie. Je leert nieuwe interventies die specifiek geschikt zijn voor counseling.

Blok 5
We gaan uitgebreid in op de ontwikkelingspsychologie vanuit verschillende denkwijzen en invalshoeken.

Blok 6
We behandelen de karakterstructuren van Jung vanuit NLP, TA, systemisch werk en lichaamswerk.

Blok 7
Systemisch werk en systemisch coachen zijn in de opleiding tot coach al aan de orde geweest. In dit blok gaan we dieper in op systeemdynamieken.

Blok 8
Tijdens de eerste dag van dit laatste blok bezin je je op de vraag 'wie ben ik als counselor’ en de tweede dag is bestemd voor het examen en je certificering. Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel waarin je een presentatie verzorgt over een specifiek onderwerp. Verder bespreken we je POP en de drie proefcliënten die je hebt gecounseld.

Financiële investering

De opleiding kost € 9490,-. In dit bedrag is opgenomen de opleiding NLP practitioner en master practitioner op een locatie naar keuze en de vervolgopleidingen Mental Health Coach en Mental Health Counselor in Leusden. Het bedrag is inclusief syllabi, boeken, koffie/thee, lunch en certificeringskosten.

Ben je al in het bezit van een erkend (NVNLP) certificaat NLP practitioner en NLP master practitioner en heb je de opleiding Mental Health Coach met succes afgesloten, dan zijn de kosten voor Mental Health Counselor € 2395,-

In overleg kun je in termijnen via een automatische incasso betalen. Je betaalt dan 10% als aanbetaling + eenmalig € 25,- als bijdrage in de incassokosten. Het aantal termijnen kun je zelf vaststellen; het maximum aantal is de looptijd van de opleiding. Dit zijn 40 termijnen voor de hele opleiding.

De vervolgopleiding wordt zowel in het weekend als op doordeweekse dagen gegeven. Kijk voor meer informatie op de agenda, rechts op deze pagina.