Velden zijn niet correct ingevuld

Tien vragen aan Sonja Zeeman

Sonja Zeeman volgde diverse opleidingen en cursussen bij AVPL. We stelden haar tien vragen over haarzelf, haar ervaringen met AVPL en wat NLP voor haar heeft betekend.

1.Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Sonja Zeeman, getrouwd met Marty,2 kinderen Robin (23) en Stefan (16). Ik woon bijna mijn hele leven lang al in het kustdorpje Ter Heijde.

2. Wie bewonder jij en waarom?
Ik bewonder een goede vriend van mij om zijn durf en lef. Ik heb hem vaak gemodelleerd en hierdoor flinke stappen in mijn ontwikkeling gemaakt.

3. Hoe ben je bij de Academie voor Psychologica terechtgekomen?
Ik werk parrtime bij de gemeente Westland. In mijn functie als teamleider vond ik het belangrijk dat een leidinggevende goed kan communiceren. Op internet heb ik gezocht naar een communicatieopleiding, via google kwam ik bij de AVPL terecht.

4. Je hebt zowel de NLP Practitioner als de NLP Master Practitioner bij de AVPL gedaan. Wat heeft NLP je gebracht?
NLP heeft mij een andere manier van leven gebracht. Een leven waarin ik meer keuzemogelijkheden heb gekregen. Daarnaast ben ik vooral meer gaan voelen. Ik ben iemand die graag in het hoofd zit. Door NLP heb ik meer balans kunnen vinden in het denken, voelen en doen.

5. In hoeverre pas je NLP toe in het dagelijkse leven?
In mijn huidige functie van projectleider is het toepassen van NLP onontbeerlijk. Het luisteren, het stellen van vragen, het maken van een beeld van het resultaat van een opdracht . De interactie tussen projectmedewerkers door hulpbronnen aan het licht te brengen. Eigenlijk teveel om op te noemen. Privé heb ik veel meer rust gevonden in wat ik doe. Ik heb mijn plek gevonden.

6. Welke opleidingen en workshops heb je nog meer gedaan bij de AVPL?
Ik heb de mental health coach, counselor en de trainersopleiding gevolgd bij de AVPL. Ook de workshops Vrouwenkracht, Thuiskomen bij jezelf, Systemisch coachen en counselen.

7. Welke opleiding sprak je het meest aan en waarom?
De counselor opleiding sprak mij het meest aan. Een kleine groep, maar stuk voor stuk fijne trainers en medecursisten. Veel nieuwe stof heb ik geleerd, de 6 psychologische stromingen, het uitdiepen van de karakterstructuren, systemisch werk, stukje organisatieontwikkeling. In deze opleiding ben ik nog meer het geleerde gaan combineren, heb ik nog beter de onderlinge verbanden begrepen.

8. Je loopt nu assistentschap bij de NLP Master Practitioner opleiding in Oirschot. Hoe is dat voor jou?
Het is voor mij best een uitdaging, omdat ik altijd alles heel goed wil doen. Ik heb de eerste dag al meegemaakt en ik heb me direct thuisgevoeld op de prachtige locatie en zeker door de enthousiaste cursisten en trainers. Het is zo fijn te zien dat ze er allemaal echt voor willen gaan, dat voelt goed.

9. Hoe ziet voor jou de toekomst eruit met al die kennis en ervaring die je inmiddels hebt?
Ik wil graag zelf trainingen gaan geven. Ik heb al sinds mei naast mijn baan bij de gemeente een eigen bedrijf, Nauta Intrant. Ik heb al leuke opdrachten binnen, voornamelijk als projectleider. Maar ook het deel coach en counseling loopt al goed.

10. Wat wil je zeggen wat er niet gezegd is?
Ik heb veel geluk in mijn leven, daar ben ik dankbaar voor. NLP draagt bij aan mijn geluk. Ik kan meestal zijn wie ik ben.