Velden zijn niet correct ingevuld

Informatie en kosten opleiding NLP Practitioner

Aanpak

De opleiding NLP practitioner is praktisch. Stukjes theorie worden afgewisseld met oefeningen. Je oefent in kleine groepen vanuit drie perspectieven: je ondergaat de oefening, je voert de oefening uit en je observeert.

Erkend NLP instituut

De opleidingen NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner zijn erkend door de Nederlandse vereninging NLP (NVNLP), en ze zijn opgenomen in het register voor CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

De Academie voor Psychologica is aangesloten bij de NVNLP. De NVNLP eist minimaal 130 werkelijke contacturen met een NLP trainer. Onze weekendopleiding bestaat echter uit 10 weekenden plus het certificatieweekend. Dat is 22 dagen met meer dan 150 contacturen. De dagopleiding bestaat uit 13 dagen van 3 dagdelen plus het certificatieweekend. Dat is 44 dagdelen met ongeveer 150 contacturen.

We voelen ons thuis bij de visie van het New Yorks Trainingsinstituut van Année Linden, omdat deze aansluit bij onze missie en visie.

Kosten NLP opleidingen

De kosten zijn € 2695,- per opleiding. Dit bedrag is vrij van btw omdat we zijn opgenomen in het CRKBO register. Alle verblijfkosten zijn inbegrepen, dus geen extra kosten voor koffie/thee en lunch. Ook de uitgebreide syllabus is inbegrepen.

In overleg kun je via een automatische incasso in termijnen betalen. Het maximum aantal termijnen is 12. Bij een aanbetaling van € 295,- + eenmalig € 25,- incassokosten betaal je dan € 200,- per maand.

De kosten voor onze opleidingen zijn volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De overheid stimuleert je zo om in jezelf te investeren. Afhankelijk van je inkomen krijg je tussen de 37% en de 52% van de kosten terug.

Ruim € 1.100,- voordeel

Als je een NLP-opleiding volgt met een investering van € 2.695,-, dan is bij een tarief van 42% loonbelasting het fiscale voordeel € 1.132,-. De netto-opleidingskosten zijn dan € 1.563,-.

Groepsgroote

Onze groepen bestaan uit 6 tot maximaal 12 cursisten. Dit zorgt ervoor dat de begeleiding intensief is en er aandacht is voor het proces van elke cursist.

Integratie

Om de lesstof goed te kunnen integreren, hebben onze opleidingen een doorlooptijd van minimaal 10 maanden. De theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen die een directe koppeling hebben met het dagelijks leven. Deelname aan de intervisiegroep versterkt de integratie van de lesstof.

Eerst mens, dan deskundige

De theorie is niet het doel, maar het middel om beter te leren communiceren en je verder te ontwikkelen. Bewustwording en verdieping in communicatie met jezelf en de ander zijn het doel, met respect voor je grenzen en voor de ontwikkelingsfase waar je in zit. Authenticiteit en zelfbeschikking zijn daar belangrijke waarden bij.

Elke opleiding wordt door twee gecertificeerde trainers gegeven. Doordat de lesstof door twee mensen wordt aangereikt, maak je vanuit meerdere invalshoeken kennis met de theorie.

Kennis, expertise en ervaring van de trainers

Onze trainers zijn afkomstig van verschillende NLP scholen, met als gevolg dat er een verdieping is gegroeid in onze benadering van NLP. Daarnaast zijn de trainers internationaal erkend en werken als coach/counselor. Een aantal van hen is ook geschoold in systemisch werk en TA (Transactionele Analyse).

Opleiding en tijdsinvestering

  • De NLP-practitioner weekendopleiding bestaat uit 8 weekenden van 9:30 tot 18:00 uur plus het certificatieweeknd (= 151 contacturen).
  • De NLP practitioner dagopleiding bestaat uit 13 dagen van 10:00 tot 20:30 uur en plus het certificatieweekend (= 151 contacturen).
  • De studiebelasting is ongeveer 1 uur per week.

Note
Onze opleiding bestaat uit ruim 150 contacturen, omdat we van mening zijn dat een NLP opleiding vooral een proces van persoonlijk ontwikkeling is. Om dit proces aan te gaan en te ondergaan, is tijd nodig; tijd in de vorm van contacturen met de trainers en tijd om dat wat je leert tijdens de cursusdagen te laten bezinken en ook daadwerkelijk te integreren in je dagelijks leven.

Certificatieweekend

Het certificatieweekend wordt twee keer per jaar in Steenwijk gehouden. Dit is een leerzame en feestelijke afsluiting van je opleiding. De cursisten van NLP Practitioner en Master van alle vestigingen ontmoeten elkaar en kennis en vaardigheden worden getoetst in theorie en praktijk. Door te werken met mensen die je (nog) niet kent, leer je dat je certificaat werkelijk waarde heeft.

Je legt tijdens het certificatieweekend zowel een schriftelijk als een praktisch examen af. Je kunt alleen aan het examen deelnemen als je het minimaal aantal uren - 130 - opleiding hebt gevolgd. Je certificatie begint dan ook op de eerste dag van je opleiding.

De NLP-practitioner wordt erkend door de Nederlanse Vereninging voor NLP(NVNLP). De Technician kun je afsluiten met een bewijs van deelname.

Deelname aan de opleiding NLP Practitioner levert 12 registerpunten op in het kader van de beroepsregistratie van maatschappelijk werkers.

Toelating

Minimaal MBO werk- en/of denkniveau. We verwachten een hoge mate van zelfreflectie, verantwoordelijkheid nemen en vooral openstaan voor verandering.

Niet goed, geld terug

Mocht je na het eerste trainingsblok vinden dat NLP niets voor je is, dan krijg je het opleidingsgeld terug minus de kosten van het eerste blok. De Practitioner bestaat uit een deel Technician (eerste 5 weekenden of 6 vrijdagen) en een deel Practitioner. Bij ons kun je na de Technician stoppen met de opleiding.

Workshops en systemisch werk

Voor onze cursisten en oud-cursisten organiseren we regelmatig ontmoetingsdagen met interessante workshops. Er is contact met andere cursisten mogelijk via onze besloten Linkedin Groep en je hebt tegen een geringe vergoeding toegang tot de familie- en organisatieopstellingen die we regelmatig verzorgen.

Zie onze algemene voorwaarden.