Velden zijn niet correct ingevuld

In je burcht, uit je burcht

De structuur van je gevoelens

We kennen het allemaal.

In je Brucht, uit je Brucht

Soms gebeurt er in een gesprek of samenzijn iets onverwachts met je, iets wat eigenlijk niet past bij de situatie. Misschien klap je dicht en weet je niets meer te zeggen. Of je wordt buitenproportioneel kwaad, niet passend bij de situatie. Of er vindt iets pijnlijks of belangrijks plaats en de ander houdt een theoretische verhandeling waarin hij of zij vertelt dat het eigenlijk niet erg is en wel hierom …. Of het wordt emotioneel en jij of de ander maakt een flauwe opmerking of grap.

Dan gebeurt er iets raars in het contact: het is alsof er een muur is opgetrokken tussen jou en de ander. Er is een verdedigingsmechanisme in werking getreden en echte communicatie is (tijdelijk) onmogelijk geworden.

Iedereen maakt van dit soort verdedigingsmechanismen gebruik, en helaas hebben veel conflicten en verstoorde relaties hun wortels in dit mechanisme.

De Academie voor Psychologica heeft een werkzaam model om beter te leren omgaan met onze gevoelens en emotionele reacties in relatie tot anderen. Het model biedt een uitweg uit de metaforische burcht - die we gebouwd hebben om onszelf te beschermen - waardoor we ruimte geven aan wat er werkelijk speelt.

De workshop wordt gegeven onder de naam van assertiviteittraining

Tijdsinvestering
1 dag van 10 tot 5 uur

Kosten
€ 195,- inclusief koffie/thee en lunch

Trainer
Arjan van Weert 

Groepsgrootte
6 tot 12 deelnemers