Velden zijn niet correct ingevuld
visual_vrouw

Leergang persoonlijk leiderschap 

'Als je niet leiding kunt geven aan jezelf hoe moet je dan leiding geven aan de ander?'

Persoonlijk leiderschap 

Persoonlijk leiderschap gaat over de regie van je leven in eigen hand nemen. In hoeverre word jij geleefd, of heb jij zelf het stuur in handen? Ben jij de regisseur of wacht je af op wat er op je pad komt? Persoonlijk leiderschap gaat over het vermogen en de mate waarin jij je eigen leven vorm geeft. We hebben niet altijd invloed op de omstandigheden om ons heen. Waar we wel invloed op hebben, is op hoe we met deze omstandigheden omgaan.

Waarom Persoonlijk leiderschap?

Vaak gaat leidinggeven over de ander, maar dat is niet waar het begint. Het beginpunt van leiderschap gaat over je eigen kwaliteiten en hoe je daar anderen mee aanstuurt. In persoonlijk leiderschap gaat de aandacht naar de factoren die de sleutel zijn tot succesvol leidinggeven aan jezelf en de ander: ontwikkeling van persoonlijke voorkeur en eigenschappen, sociaal en communicatieve vaardigheden, taalvaardigheid, persoonlijke gewoonten, vriendelijkheid en optimisme. Deze sleutels naar succesvol leidinggeven gelden naast functies in je werk, zoals manager of projectleider, ook daarbuiten, in het gezin of een club.

Persoonlijk leiderschap omvat volgende thema’s:
• Herkennen, erkennen en afbakenen van je grenzen
• Je plek innemen - naast controle houden vooral loslaten
• Verbinding aangaan met de ander zonder jezelf te verliezen
• Richting geven aan je leven

Voor wie is de workshop?

Vind je het moeilijk om je eigen grenzen te bewaken en ervaar je weinig ruimte en tijd voor jezelf? Dan is de workshop Persoonlijk leiderschap iets voor jou. De workshop is voor iedereen effectief en met name voor wie het moeilijk vindt richting te geven aan eigen leven- en/of loopbaanoriëntatie. Het niet bewaken van eigen grenzen kan leiden tot prikkelbaarheid, oververmoeidheid, burn-out, overspannenheid en depressieve klachten.

Opbouw workshop

De workshop is opgebouwd in twee modules. Module I Module I gaat over het herkennen, omgaan en bewaken van je eigen grenzen, en is gesplitst in: - Vrouwelijk leiderschap - Mannelijk leiderschap Model II Wie module I heeft gevolgd en toe is aan de volgende stap kiest voor de tweede module. Deze module gaart over je plek innemen, verbinding aangaan en richting geven aan je leven. Meer over inhoud per module.

Kosten en investering

Module I – Mannelijk/Vrouwelijk leiderschap – bevat 3 dagen van 10 uur tot 17 uur. De kosten zijn €445,-.
Module II – leiderschap – bevat 3 blokken van 2 dagen van 10 uur tot 17 uur. De kosten zijn €890,-.

Lees meer over de inhoud van de modules

Bij aanmelding van beide modules ontvang je 10% korting op het totaal. Het is mogelijk de workshop te laten bekostigen via de werkgever, eventueel als onderdeel van een coachtraject.