Velden zijn niet correct ingevuld

Introductie workshop Provocatief Coachen

THEMA: Provocatieve coaching

In deze tweedaagse workshop maak je kennis met de belangrijkste handvatten van het provocatieve coachen en leer je hoe je je nieuwe vaardigheden kunt inzetten in een coach gesprek. Provocatieve coaching is een positieve werkwijze waarin warmte, humor en uitdaging centraal staan: de cliënt wordt aangemoedigd om voor zichzelf op te komen, om zijn eigen kracht en zelfvertrouwen terug te vinden en tot soms onverwachte inzichten te komen. Op momenten dat je tegen de grenzen van een conventionele aanpak aanloopt, maar het idee hebt dat je cliënt veel verder kan komen, biedt een provocatieve benadering soms ook de juiste uitweg om de sessie vooruit te helpen.

Deze workshop maakt je wegwijs in een methode van coaching die naast het relativerende effect een warmere en menselijkere sfeer kan geven waarin alles mag zijn en bespreekbaar wordt. Provocatieve coaching is een methode die de cliënt en de coach veel energie geeft en – mits goed toegepast – enorm effectief is.

Je leert

  • Hoe je de drie pijlers van het provocatieve coachen in je sessies naar binnen kunt brengen
  • Een juiste balans te vinden tussen prikkelen en luisteren
  • Hoe jouw eigen inbreng je cliënt kan motiveren om verder te denken
  • Je kennis van NLP en congruent coachen te gebruiken ter ondersteuning van je provocatieve aanpak

Door het inzetten van provocatieve coachvaardigheden kun je een cliënt helpen de kern van zijn of haar probleem te onderkennen en het eigen zelfvertrouwen terug te vinden.

Doelgroep
Deze workshop is geschikt voor iedereen die coachend werkt en wel eens tegen de grenzen van conventionele coachingsmethoden is aangelopen. NLP’ers, coaches en counselors die op zoek zijn naar een ‘liefdevol breekijzer’ om een sessie mee los te maken, die geloven in de kracht van humor en eigen inbreng.

Werkwijze

De trainer laat je kennismaken met de provocatieve stijl met veel ruimte voor oefening en improvisatie. De sfeer in de workshop is die van een provocatieve sessie: door de talloze oefensituaties (en door veel te lachen) ervaar je het bevrijdende effect dat provocatief coachen heeft op de coach en de cliënt.

Data: 23 en 24 juni 2018

Meld je hier aan

Tijdsinvestering
2 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Kosten
€ 375,- inclusief koffie/thee en lunch

Trainer
Ellis van Schaik

Groepsgrootte
Max 12 deelnemers