Loading...

Een duurzame relatie

»»Een duurzame relatie
Een duurzame relatie

De weg naar een duurzame relatie

Wil jij loskomen van het traditionele relatiedenken? Jullie relatie blijven ontwikkelen, van de magische verliefdheid tot een wetend samenzijn? Er komt een periode dat de magische liefde moet worden omgezet naar wetende liefde.

De workshop “De weg naar een duurzame relatie” is gebaseerd op vijf basiselementen voor een gezonde relatie. Deze elementen vormen het decor om vaste patronen in relaties inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Als de patronen bespreekbaar worden, ontstaat de ruimte die nodig is om een relatie duurzaam te maken.

Meld je direct aan

De workshop wordt op meerdere momenten in ons NLP-Huis in Amersfoort (Leusden) gegeven.

Ja, ik wil mij aanmelden

In de workshop wordt gewerkt aan de vijf basiselementen van een duurzame relatie. De basiselementen worden uitgebreid behandeld, zodat je een goed inzicht krijgt in de patronen die in jouw relatie een rol spelen.

De vijf elementen zijn:

  • psychologisch onafhankelijk zijn van elkaar.
  • bewust zijn van de invloeden uit ieders persoonlijke geschiedenis.
  • grenzen kunnen stellen.
  • transparant, direct en respectvol communiceren.
  • elkaars persoonlijke ontplooiing ondersteunen.

Deze tweedaagse workshop is speciaal voor koppels die een verdieping willen in hun relatie. Het koppel wil het traditionele relatiedenken loslaten en de relatie ontwikkelen naar een spirituele relatie. Een NLP opleiding of andere vooropleiding is niet noodzakelijk.

Van magische liefde naar wetende liefde
Als mensen verliefd op elkaar worden dan is dat iets magisch en tegelijkertijd ben je gebonden. Immers, de hele dag denk je aan je geliefde en speelt hij/zij door je hoofd. Je kunt niet aan de ander denken zonder dat je warme gevoelens krijgt. Je bent welwillend naar de ander en merkt amper zijn of haar schaduwkant. Integendeel, vaak zie je een aantal eigenschappen die je zelf mist waardoor de ander nog aantrekkelijker wordt.

Langzaam verdwijnt de magische liefde en nemen irritaties een grotere plaats in. Vooral eigenschappen die je in het begin zo geweldig vond, worden langzamerhand een steeds grotere bron van irritaties. Eerst vond je dat chaotische wel charmant, nu erger je kapot. Eerst vond je zijn perfectionisme prima, nu loop je daar steeds tegenaan. Eerst was haar zorgzaamheid wel leuk, nu vind je haar bemoederend. Langzamerhand verdwijnt de magische liefde. Hoe nu verder?

Het aantal relaties dat wordt beëindigd ligt hoog. De weg naar een duurzame relatie is de weg waarin de magische liefde wordt omgezet naar wetende liefde. Wetende liefde wil zeggen dat je diep van binnen weet dat je met elkaar oud wilt worden, dat je elkaar respecteert om wie de ander is en accepteert dat de ander ook een kant heeft die je misschien niet zo leuk vindt. Dat je samen hebt geleerd om met die schaduwkant van de ander om te gaan zonder dat de ander hoeft te veranderen.

Immers juist in relaties dienen persoonlijke thema’s van beide partners zich steeds opnieuw aan. Vaak is het dan niet de liefde die ontbreekt, maar voelen ze zich niet in staat om op een andere manier op elkaar te reageren. Inzicht in hoe je met elkaar omgaat en welke thema’s of patronen daaraan ten grondslag liggen, geeft veel ruimte. Het doorbreekt patronen waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Want een goede liefdesrelatie haalt het beste naar boven bij de ander.

Trainer

Arjan van Weert
Arjan van Weert

Praktische informatie

Wanneer: 2 dagen – meerdere momenten per jaar
Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Amersfoort (Leusden)

Bijdrage workshop

450,-prijs is per koppel
  • Incl. koffie/thee
  • Incl. goed verzorgde lunch
Ja, ik wil mij aanmelden

Aankomende workshops

Bekijk alle workshops en locaties

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op