Velden zijn niet correct ingevuld
Huub geeft een coach opleiding

Mental Health Coach

Soms lopen mensen vast in hun werk of privéleven, maar hebben nog wel het vermogen hun problemen zelf op te lossen (zelfsturing) met begeleiding van buitenaf. In zo’n situatie is een Mental Health Coach inzetbaar. Deze coach is een professional die samen met de cliënt aan diens problematiek werkt op een resultaat- en doelgerichte wijze.

Toelatingseis

Minimaal MBO+ werk- en/of denkniveau, een hoge mate van zelfreflectie, verantwoordelijkheid nemen en vooral openstaan voor verandering.

Bekijk de agenda voor de voor de opleiding Mental Health Coach die binnenkort georganiseerd worden.

Opbouw van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel omvat de opleiding NLP practitioner of NLP master practitioner, het tweede deel de opleiding Mental Health Coach. In het tweede deel leer je specifieke coachingsvaardigheden en interventietechnieken in te zetten, coach je onder supervisie vijf cliënten en schrijf je gedurende de opleiding een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

1. NLP Practitioner

Deze basisopleiding maakt je bewust van wie je bent en hoe je doet, je ondervindt wat de verschillende interventietechnieken met je doen, verbetert je vaardigheden op het gebied van communicatie en je krijgt meer inzicht en vertrouwen in je mogelijkheden.

Zie hier voor meer informatie over de inhoud van de NLP practitioner van de AVPL.

2. Mental Health Coach

In dit deel van de opleiding ga je je professionaliseren in coachingsvaardigheden. Na eerst geleerd te hebben over jezelf (IK) leer je nu over ‘IK en mijn CLIËNT’. De opleiding omvat 8 blokken van 2 dagen en verplichte deelname aan een intervisiegroep. Daarnaast coach je vijf cliënten waarvan je verslag doet ( 5 x minimaal 3 gesprekken).

Blok 1
Dit blok gaat over ethiek en ethisch handelen, over wat bedding betekent en hoe je die gebruikt, je krijgt inzicht in wat begeleiden is, leert over interferent gedrag.

Blok 2
Hoe bouw je coachingstraject op en stel je kaders? Je leert hoe je de structuur van een coachingsgesprek kunt gebruiken en een coachingscontract kunt opstellen.

Blok 3 en 4
We behandelen de Transactionele Analyse (TA). TA biedt een praktische theorie over hoe mensen groeien en veranderen. Het model wordt in allerlei situaties ingezet om mensen, hun relaties en hun communicatie te leren begrijpen.

Blok 5
Taal is een krachtig instrument. Met de juiste taal kun je in een coachgesprek veel bereiken. Aan bod komt verder de wisselwerking tussen coach en cliënt bij overdracht en tegenoverdracht.

Blok 6
Je verdiept je kennis over interventies uit de NLP practitioner, leert een aantal nieuwe toe te passen en hoe en wanneer in te zetten.

Blok 7
Systemisch werk en specifiek systemisch coachen zijn bijzonder krachtige hulpmiddelen die een coach veel extra mogelijkheden bieden.

Blok 8
Tijdens de eerste dag van dit laatste blok bezin je je op de vraag 'wie ben ik als coach’,de tweede dag is bestemd voor het examen en de certificering. Het examen bestaat uit een theoretisch deel, het bespreken van zowel je POP als de vijf cliënten die je hebt gecoacht.

Financiële investering

De opleiding kost € 4795,-. In dit bedrag is opgenomen de opleiding NLP practitioner op een locatie naar keuze en de vervolgopleiding in Leusden. Het is inclusief syllabi, boeken, koffie/thee, lunch en certificeringskosten.

Ben je al in het bezit van een erkend (NVNLP) certificaat NLP practitioner, dan zijn de kosten voor het vervolg € 2395,-.

In overleg kun je in termijnen via een automatische incasso betalen. Je betaalt dan 10% als aanbetaling + eenmalig € 25,- als bijdrage in de incassokosten. Het aantal termijnen kun je zelf vaststellen; het maximum aantal is de looptijd van de opleiding. Dit zijn 20 termijnen voor de hele opleiding.

De vervolgopleiding wordt zowel in het weekend als op doordeweekse dagen gegeven. Kijk voor meer informatie op de agenda, rechts op deze pagina.

Inschrijven:

Start 9 september in Hoogeveen

Start 14 oktober in Leusden