Loading...

Uit je Hoofd, In je Hart

»»Uit je Hoofd, In je Hart
Uit je Hoofd, In je Hart

In ons leven kennen we verschillende vormen van verbinding. De verbinding met onszelf, de verbinding met de ander en de verbinding met de maatschappij. De manier hoe wij ons bewegen in deze verbindingen vertelt veel over onszelf. Vaak zien we overeenkomsten in de manier hoe we omgaan met onszelf, met de ander en de plek die we innemen in een groep. We laten ons leiden door ego, gedachten en patronen en houden vast aan gedrag dat we eigenlijk willen loslaten. Maar hoe doe je dat? Dat is waar we tijdens de drieluik workshop Uit Je Hoofd, In Je Hart aan werken.

Door middel van een unieke combinatie van Yoga, Dans, Meditatie, NLP en Systemisch werk reizen we door alle lagen van onze persoonlijkheid naar onze innerlijke kern en intuïtie.

“Het begint allemaal met Bereidheid, Wilskracht en Inzicht om in ‘Waarheid’ te zijn, zodat je de blik steeds weer kunt richten naar de beste versie van jeZelf.”

– MoYoKi

Deze workshop is voor mannen en vrouwen die meer bewust willen worden van de wijze en oorzaak van hun beweging in verbindingen. Uit Je Hoofd, In Je Hart gaat over het leren herkennen, erkennen en loslaten van patronen in het contact met jezelf, de ander en de groep. Onverwerkte situaties en conflicten van vroeger zijn in ons onbewuste opgeslagen en liggen vaak ten grondslag aan ons huidige gedrag.

In deze workshop reizen we door deze lagen heen en maken we weer verbinding met onze intuïtie en hart. Met behulp van NLP en Systemisch werk krijgen we inzicht in onze diepliggende overtuigingen en patronen. Door middel van Yoga, Dans en Meditatie werken we aan het loslaten van de identificatie met onze gedachten en ego. Je durft weer te luisteren naar én vertrouwen op je intuïtie.

Jijzelf, de ander en de groep

Tijdens deze workshop drieluik komen de thema’s in drie verschillende workshops voorbij.

  1. Ont-hechting: ik en mezelf
  2. Ont-moeting: ik en de ander
  3. Ont-knoping: ik en de wereld (binnenkort beschikbaar)

De workshop is een co-creatie tussen MoYoKi en Academie voor Psychologica (AVPL).

Trainers:

MoYoKi – Verbonden door Lichaamswerk

Monique is yoga- en meditatiedocent en geeft les aan de 4-jarige docentenopleiding Raja Yoga. Dit is de klassieke yoga waar alle andere yogavormen van afgeleid zijn en waar de oeroude yoga-filosofie aan ten grondslag ligt. Daarnaast is zij een ervaren trainer op gebied van Beweging, Dans, Psychodrama en Lichaamswerk. Tijdens de workshop maak je daar ervaringsgericht kennis mee.

“Yoga betekent letterlijk verbinden of samenvoegen. Het verbinden van ons fysieke lichaam met onze emoties, onze emoties verbinden met ons denken en het bewust worden van onze gedachtepatronen. Je wordt de schouwer van je eigen gedachten. Uiteindelijk mag je vanuit daar verzachten en vanuit het hoofd in het hart landen: hard versus hart. Door ons bewustzijn te verhogen en onszelf te observeren door de aandacht naar binnen te keren, maken we uiteindelijk verbinding met wie we ten diepste zijn. Voorbij ego/persoonlijkheid ben jij namelijk liefdesenergie. Yoga en meditatie brengen je in een diepere staat van bewustzijn waardoor je gaat ervaren dat je niet jouw lichaam bent, maar dat je die hebt. Dat je niet jouw emoties bent, maar hebt en dat je zelfs niet jouw gedachten bent, maar dat je die hebt. Door dat inzicht kun je leren ont-hechten van alle pijn en lijden in jouw leven. Het begint allemaal met Bereidheid, Wilskracht en Inzicht om in ‘Waarheid’ te zijn, zodat je de blik steeds weer kunt richten naar de beste versie van jeZelf.”

Trainer

Monique v/d Heijden
Monique v/d HeijdenMoYoKi

Trainer

Herman Korfage
Herman Korfage

Workshop drieluik

De workshop bestaat uit een drieluik waarin drie thema’s samenkomen.

Deel I: Ont-hechting ik en jeZelf

Deel II: Ont-moeting: ik en de ander

Deel III: Ont-knoping ik en de wereld

Praktische informatie

Wanneer: zie agenda voor komende data
Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Amersfoort (Leusden)

Bijdrage workshop

145,-
  • Incl. koffie/thee
  • Incl. goed verzorgde lunch
Ik wil mij aanmelden

Aankomende workshops

Bekijk alle workshops en locaties

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op