Wil je de impact van jouw trainingen en workshops vergroten? Als trainer ben je een onderdeel van het groei- en ontwikkelingsproces van anderen. Met de opleiding Train de Trainer ontwikkel je meesterschap in het geven van trainingen en in de omgang met groepsdynamiek. NLP is een krachtige methode waarmee je de effectiviteit van trainingen en workshops verhoogd. Naast het trainen van NLP technieken sluit de opleiding bij je aan wanneer je jezelf wilt ontwikkelen in het geven van andere trainingen. Ook is het een mooie vervolgstap in je persoonlijke ontwikkeling.

“Werk met mensen vanuit je hart
en help ze een heel mens te worden.” 

– AVPL 

Onze aanpak
Kosten en investering
Inhoud programma
Aankomende opleidingen

Aanpak opleiding Train de Trainer

Tijdens de opleiding ga je dieper in op jouw unieke talenten. Je ontwikkelt een eigen stijl en werkt aan het bezielen van je trainerschap. We besteden aandacht aan het ontwikkelen, voorbereiden en opzetten van een training en de omgang met de dynamiek van een groep.

Een training is een complex krachtenveld dat meer vraagt dan een draaiboek of behandelplan. De complexiteit van het vak en persoonlijke diepgang spelen een belangrijke rol. Dit maakt een training uniek en geeft een extra dimensie aan de trainer.

De opleiding betreft een weekendopleiding van totaal 10 maanden. Opleidingsdagen worden gevormd door 8 blokken van 2 dagen (zaterdag/zondag), van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Wij geloven in een intensieve begeleiding, betrokkenheid en aandacht voor iedere cursist. De groepen bestaan daarom uit 6 tot maximaal 12 cursisten.

De opleiding wordt gegeven door Chris van de Velde, een trainer met passie voor zijn vak. In 1993 begon hij als Internationaal NLP trainer aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Hij breidde zijn ervaring uit door een intensieve counseloropleiding te creëren met een eigen visie, die hij momenteel uitdraagt in diverse maatschappelijke contexten: het onderwijs, de sociale hulpverlening en het bedrijfsleven. Zijn motto: De sleutel in begeleiden is de affectieve bevestiging van de wijsheid van degene die wordt begeleid. Feedback van studenten door de jaren heen: integer, inspirerend, leerrijk, kritisch, bevlogen, betrokken en last but not least: humor (al dan niet Vlaams en onversneden).

De opleiding NLP Train de Trainer is voor NLP Master Practitioners met een NVNLP erkend certificaat.

Voor de certificering ontwikkel en geef je een NLP training of workshop.

Wij zien de NLP theorie niet als het doel, maar als het middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en zelfsturing in het leven te vergroten. Het doel van onze opleiding is bewustwording van onbewust gedrag en patronen, jezelf verder ontwikkelen en verdieping vinden in het contact met jezelf en de ander. Onder persoonlijke ontwikkeling verstaan wij ‘bewust worden van gedrag, denken en voelen en daar bewust sturing aan kunnen geven’. Wij hechten hierbij veel waarde aan respect voor je grenzen en je persoonlijke ontwikkelingsfase. Authenticiteit en zelfbeschikking zijn hierbij belangrijke waarden.

Investering Train de Trainer

De opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) en opgenomen in het register voor CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Investering Trainer opleiding

2795,-
  • Incl. certificaat
  • Incl. studiemateriaal
  • Incl. koffie/thee en lunch

* Omdat we zijn opgenomen in het CRKBO register is het bedrag vrij van BTW.

In overleg is betaling in termijnen mogelijk.

Studiekosten aftrekbaar

De investering is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting onder ‘studiekosten’. Afhankelijk van het inkomen krijg je tussen de 37-52% terug.

Coronaproof?!

Jouw en onze gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom zijn de trainingen alleen op locaties die 100% Coronaproof zijn + maximaal 12 deelnemers.

Daarom kies je voor Academie voor Psychologica

Inhoud van de opleiding

De inhoud van de opleiding Train de Trainer bestaat uit de volgende onderdelen en principes.

Je krijgt inzicht in- en overzicht over de wijze waarop je NLP technieken in een groter kader plaatst. Je gaat meer verbanden leggen in de theorie.

Je ontwikkelt meesterschap in de wijze waarop je NLP technieken met elkaar verbindt. Je creëert jouw unieke NLP training op basis van wat er speelt in de groep.

Je ontwikkelt meesterschap over de NLP theorie en technieken. Hierdoor ga je als het ware boven de materie staan, waardoor je flexibiliteit ontwikkelt in het overbrengen van de stof.

Je ontwikkelt jouw unieke kracht in de wijze waarop je de motivatie en integratie bevordert bij cursisten.

Wij trainen vanuit het uitgangspunt dat we ieders authentieke zelf respecteren. Vanuit die positie helpen wij mensen om hun eigen groei verder vorm te geven.

Het doel van onze NLP opleiding is bewustwording van onbewust gedrag en patronen, persoonlijke ontwikkeling en verdieping vinden in de communicatie met jezelf en de ander. Wij zien de NLP theorie dan ook niet als het doel, maar als het middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en zo jouw zelfsturing in het leven te vergroten. We gebruiken de processen in de groep als basis, waarna NLP technieken worden ingezet om bewustwording en groei te stimuleren.

Bekijk alle opleidingen en locaties