Wil jij de impact van jouw trainingen vergroten? De kracht van NLP gebruiken om de effectiviteit van workshops en trainingen te verhogen? Is het jouw droom om zelf als trainer voor een groep te staan? Met de opleiding Train de Trainer ontwikkel je jouw unieke meesterschap in het trainen van NLP technieken.

Naast een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling, is de grootste stap om die ontwikkeling door te geven aan anderen. Als NLP trainer ben je een onderdeel van het groei- en ontwikkelingsproces van cursisten. Je leert naar de theorie te kijken vanuit een andere invalshoek.

“Werk met mensen vanuit je hart
en help ze een heler mens te worden.” 

Academie voor Psychologica

Onze aanpak
Kosten en investering
Inhoud programma

Aanpak opleiding Train de Trainer

Tijdens de training ga je dieper in op jouw unieke talenten. Je ontwikkelt een eigen stijl en werkt aan het bezielen van je trainerschap. We besteden aandacht aan het ontwikkelen, voorbereiden en opzetten van een training en de omgang met de dynamiek van een groep. Naast het ontwikkelen van je trainersbewustzijn, ontwikkel je ook jouw groepsbewustzijn.

Een training is een complex krachtenveld dat meer vraagt dan een draaiboek of behandelplan. De complexiteit van het vak en persoonlijke diepgang spelen een belangrijke rol. Dit maakt een NLP training uniek en geeft een extra dimensie aan de trainer.

Wij zien de NLP theorie niet als het doel, maar als het middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en zelfsturing in het leven te vergroten. Het doel van onze opleiding is bewustwording van onbewust gedrag en patronen, jezelf verder ontwikkelen en verdieping vinden in de communicatie met jezelf en de ander. Onder persoonlijke ontwikkeling verstaan wij ‘bewust worden van gedrag, denken en voelen en daar bewust sturing aan kunnen geven’. Wij hechten hierbij veel waarde aan respect voor je grenzen en je persoonlijke ontwikkelingsfase. Authenticiteit en zelfbeschikking zijn hierbij belangrijke waarden.

De duur van de opleiding is 14 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. In totaal zijn dit 105 contacturen.

Elke NLP opleiding wordt door twee gecertificeerde NLP trainers gegeven. Hierdoor maak je kennis met de theorie vanuit verschillende invalshoeken. Onze trainers zijn internationaal erkend als NLP trainer en daarnaast werkzaam als coach/counselor. De trainers zijn afkomstig van verschillende NLP scholen met als gevolg dat er een verdieping is gegroeid in onze benadering van NLP. Een aantal trainers zijn geschoold in Systemisch werk (familie – en organisatieopstellingen), Transactionele Analyse (TA) en provocatief coachen.

Wij geloven in een intensieve begeleiding, betrokkenheid en aandacht voor iedere cursist. De groepen bestaan daarom uit 6 tot maximaal 12 cursisten.

Voor de certificering ontwikkel en geef je een training.

De opleiding NLP Train de Trainer is voor NLP Master Practitioners met een NVNLP erkend certificaat.

Investering NLP Train de Trainer

De opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) en opgenomen in het register voor CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Investering Trainer opleiding

2495,-
  • Incl. certificaat
  • Incl. studiemateriaal
  • Incl. koffie/thee en lunch

* Omdat we zijn opgenomen in het CRKBO register is het bedrag vrij van BTW.

In overleg is het mogelijk om via een automatische incasso in termijnen te betalen met een maximum van 8 termijnen.Naast het maandbedrag rekenen we een eenmalige aanbetaling van €240,- + eenmalig €25,- incassokosten.

Studiekosten aftrekbaar

De investering is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting onder ‘studiekosten’. Afhankelijk van het inkomen krijg je tussen de 37-52% terug.

Niet goed, geld terug-garantie

Blijkt na de eerste lesdag dat de opleiding niet geschikt is voor jou? Dan krijg je het opleidingsgeld terug min de kosten van de eerste dag.

Daarom kies je voor Academie voor Psychologica

Inhoud van de opleiding

De inhoud van de opleiding NLP Train de Trainer bestaat uit de volgende onderdelen en principes.

Je ontwikkelt meesterschap over de NLP theorie en technieken. Hierdoor ga je als het ware boven de materie staan, waardoor je flexibiliteit ontwikkelt in het overbrengen van de stof.

Je krijgt inzicht in- en overzicht over de wijze waarop je NLP technieken in een groter kader plaatst. Je gaat meer verbanden leggen in de theorie.

Je ontwikkelt meesterschap in de wijze waarop je NLP technieken met elkaar verbindt. Je creëert jouw unieke NLP training op basis van wat er speelt in de groep.

Je ontwikkelt jouw unieke kracht in de wijze waarop je de motivatie en integratie bevordert bij cursisten.

Wij trainen vanuit het uitgangspunt dat we ieders authentieke zelf respecteren. Vanuit die positie helpen wij mensen om hun eigen groei verder vorm te geven.

Wij gaan uit van het principe ‘heel de mens’.

Het doel van onze NLP opleiding is bewustwording van onbewust gedrag en patronen, persoonlijke ontwikkeling en verdieping vinden in de communicatie met jezelf en de ander. Wij zien de NLP theorie dan ook niet als het doel, maar als het middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en zo jouw zelfsturing in het leven te vergroten. We gebruiken de processen in de groep als basis, waarna NLP technieken worden ingezet om bewustwording en groei te stimuleren.

Aankomende opleidingen

Train de Trainer

25 januari 2020 om 10:0031 oktober 2020 om 00:00