Een volgende stap zetten in je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling? Een NLP opleiding wordt voor uiteenlopende redenen gekozen. Van effectiever communiceren en leiding nemen in gesprekken, tot meer zelfvertrouwen en zicht op wat je wilt in het leven. NLP krijgt steeds meer een plek binnen de ontwikkelingsmarkt. Logisch dus dat er een breed aanbod aan opleidingen te vinden is! Hoe vind je de opleiding die bij jou past?

“Ik startte de opleiding voor mijn werk. Ik had niet verwacht er persoonlijk ook zoveel aan te hebben”, een welbekende van onze cursisten.

Voor wie is NLP?

Van oorsprong werd NLP toegepast in de psychotherapie. De oprichters Richard Bandler en John Grinder deden jarenlang onderzoek naar de gedragspatronen van zeer begaafde therapeuten. Inmiddels heeft de methodiek zich uitgebreid in het bedrijfsleven, onderwijs en de zorg met als doel effectiever te communiceren, persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en efficiënter te leren. Inmiddels wordt NLP toegepast als zienswijze in zowel het zakelijke- als het privéleven. NLP is voor iedereen die zijn of haar eigen talenten wil ontdekken, ontplooien en wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

NLP is een praktisch model gekomen dat zich richt op het verhogen van effectieve communicatie, persoonlijke verandering, een efficiënte manier van leren en – natuurlijk – een prettiger leven.

Een NLP opleiding bij AVPL

Met al het aanbod aan NLP opleidingen is het niet meer zo eenvoudig een opleiding te vinden die aansluit bij jouw leerwensen. Ieder opleidingsinstituut heeft een eigen visie op NLP. Wij gaan uit van het principe ‘mens boven techniek’. Dit betekent dat we de NLP theorie niet zien als het doel, maar als middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en zelfsturing in het leven te vergroten. Met onze opleidingen willen wij mensen een mogelijkheid bieden om zichzelf verder te ontwikkelen en verdieping te vinden in de communicatie tussen zichzelf en de ander.

Waar let je op bij het kiezen van een opleiding?

Vanuit het uitgangspunt ‘mens boven techniek’, zijn er een aantal aspecten die belangrijk zijn om mee te nemen bij het maken van de juiste keuze voor een NLP opleiding.

  • Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP); kies voor een opleidingsinstituut dat is aangesloten bij de NVNLP. Hiermee wordt de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd.
  • Aantal contacturen; een NLP opleiding erkend door de NVNLP hanteert een minimum aantal contacturen met de trainer. Controleer of de opleiding hieraan voldoet. De opleiding bij AVPL voldoet ruimschoots aan de norm van 130 uur.
  • Duur van de opleiding; het eigen maken van het NLP model, de zienswijze en het koppelen aan eigen gedrag vraagt om voldoende tijd en ruimte voor integratie. Kies daarom voor een opleiding met een ruime doorlooptijd. Een NLP opleiding bij AVPL bestaan uit 13 dagen verspreid over 10 maanden. De cursusdagen vinden om de ± 3 weken plaats.
  • Groepsgrootte; gedragsverandering vraagt om oefenen. Bedenk welke groepsgrootte voor jou voldoende veilig voelt om te oefenen en jezelf open te stellen. Wij kiezen voor kleine groepen van max 12 cursisten, zodat cursisten zichzelf durven te laten zien en uit hun comfortzone durven te komen.
  • De NLP trainer; ook de trainer is onderdeel van de groep. Let erop of er een koppeling wordt gemaakt met het dagelijks leven. Onze trainers zijn tevens werkzaam in de arbeidsmarkt. Daarbij zijn zij opgeleid als coach en werken ook individueel met mensen. Iedere opleiding heeft 2 trainers die elkaar afwisselen. Hierdoor wordt de theorie vanuit verschillende invalshoeken benaderd.
  • Ervaringsgericht leren; is er voldoende ruimte voor oefeningen tijdens de opleiding? Een opleiding waarbij de theorie wordt afgewisseld met oefeningen zorgt dat er een directe koppeling wordt gemaakt met het dagelijks leven. Het geleerde is daardoor sneller toe te passen in de praktijk.

Opleidingen vergelijken in prijs

Daar waar de materie ingewikkeld is, hebben we al gauw de neiging om ons te laten leiden door de laagste prijs. Ervaring en geschiedenis hebben ons geleerd dat dit niet het belangrijkste uitgangspunt is. Belangrijke onderdelen om op te letten bij de het bepalen van de prijs-kwaliteit verhouding van een geschikte NLP opleiding zijn onder andere: het aantal uren begeleiding, de groepsgrootte, lunchkosten en een erkende certificering door de NVNLP.

Bezoek een NLP informatieavond

Tijdens een informatieavond ervaar je wat NLP voor jou kan betekenen. Tevens biedt het de mogelijkheid om kennis te maken met het opleidingsinstituut en de trainer(s). Wij organiseren op maar liefst 11 locaties in gratis informatieavonden. Tijdens deze informatieavond:

  • ontdek je wat NLP is en hoe je het toepast in je dagelijks leven.
  • maak je kennis met de trainer en de academie.
  • vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste opleiding.
  • kun je al je vragen stellen over je persoonlijke ontwikkeling en NLP.

Je bent van harte welkom in Almere, Amersfoort (Leusden), Eindhoven (Best), Enschede, Groningen (Bunne) Haarlem, Helmond, Hoogeveen, Leeuwarden (Warten), Rotterdam (Ridderkerk) of Zwolle.