Ik ben met de Academie voor Psychologica (AVPL) in aanraking gekomen omdat ik coach wilde worden. Ik wilde goed opgeleid zijn en dus heb ik daar diverse NLP opleidingen gevolgd.

Na de coach opleiding ben ik zelfstandig coach geworden en wist ik dat ik het juiste pad had gekozen. Ik ben me gaan richten op individuele coaching van werknemers maar merkte bij mezelf dat ik ook wel heel graag met teams wilde gaan werken. Je voelt ‘m wellicht al aankomen: daar wilde ik natuurlijk ook weer goed voor opgeleid zijn. Aangezien de AVPL ook een NLP trainersopleiding geeft, heb ik me daar voor aangemeld. Best wel spannend vond ik dat want als trainer/groepscoach sta je ineens voor de groep. En als je me 7 jaar geleden had gevraagd of ik mezelf voor een groep zag staan als coach dan had ik heel hard geroepen: “echt niet”. Dat zag ik mezelf echt niet doen. En het ironische is dat ik het nu juist leuk vind. En dat komt omdat je tijdens de opleiding heel geleidelijk meegenomen wordt in het staan voor de groep. Dit gaat in stappen en iedere les leer je weer nieuwe vaardigheden hiervoor. De opleiding wordt gegeven door een geweldige trainer. Een trainer die de rust heeft en deze over kan brengen op de groep. Daarnaast heeft hij een mooie dosis humor dus er valt ook genoeg te lachen. En lachen, vooral om jezelf, is iets wat ik heb mogen leren daar. Fouten zijn er om van te leren en soms kun je daar (achteraf dan) ook heel hard om lachen. Ik heb de opleiding als een mooie reis ervaren en ik ben blij dat ik ‘m heb gemaakt.

Groeten Barbara de Kock