Beter leren communiceren? Meer worden wie je van binnen bent?

»»Beter leren communiceren? Meer worden wie je van binnen bent?

Academie voor PsychoLogica biedt erkende en kleinschalige NLP opleiding aan in veel plaatsen in Nederland.

Interview met Arjan van Weert door @ketsjiecommunicatie

Ontwikkeling in de zin van persoonlijke groei betekent dat je meer en meer wordt wie je diep van binnen bent. Durf jij krachtig en toch ook kwetsbaar te zijn? Bereik je in je leven daadwerkelijk de doelen die je jezelf gesteld hebt? Heb je zin om je communicatievaardigheden te verbeteren of wil je meer open zijn in het contact met anderen? Wellicht is een NLP opleiding aan de Academie voor Psychologica precies datgene waarnaar je op zoek bent!

Arjan van WeertMet de zomervakantie uitnodigend voor de deur is ook het moment aangebroken om na te denken over wat je wilt gaan doen als straks de dagen weer korter worden. Mogelijkheden zijn er natuurlijk in overvloed, maar met welke kennis en vaardigheden kom jij als persoon nu echt verder? Het doel van de jaaropleiding aan de Academie voor Pychologica is bewustwording en verdieping in de communicatie met jezelf en de ander. Het spreekt voor zich dat de theorie over NLP slechts een middel is om dat doel te bereiken. Jij als mens, met al je persoonlijke talenten en eigenschappen, staat tijdens de opleiding centraal. Om de theorie goed te kunnen oefenen en integreren is er voldoende ruimte tussen de bijeenkomsten gepland. De studiegroep bestaat uit maximaal twaalf mensen, zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. De opleiding start in september en de feestelijke certificering vindt ook in eind juni plaats.

Meer keuzevrijheid
Dat wat we waarnemen wordt gekleurd door onze overtuigingen. We leggen als het ware filters tussen het aanbod van prikkels en onze zintuigen. In veel gevallen werkt dat uitstekend, omdat we door minder gedetailleerd waar te nemen sneller kunnen handelen. Een duidelijk voorbeeld van selectieve perceptie is dat wanneer we net een nieuwe auto hebben gekocht, we plotsklaps overal hetzelfde merk auto zien rijden, misschien ook nog wel in dezelfde kleur. Focus verhoogt onze efficiëntie, maar er gaat tegelijkertijd een heleboel informatie verloren. Een kader waarvan we ons niet bewust zijn, kan ons gaan tegenwerken. NLP reikt je de tools aan meer inzicht te krijgen in hoe je informatie verwerkt en duidelijker te zien waarop de communicatie met jezelf en anderen precies gebaseerd is. Je krijgt zo meer keuzemogelijkheden om te reageren op situaties.

Gratis informatieavonden in veel plaatsen in Nederland
De Academie voor Psychologica verzorgt NLP-opleidingen op diverse locaties, je kunt vrijblijvend een informatieavond bezoeken.

4 juli 2014|0 Reacties

Geef een reactie

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op