Vrouwenkracht is HART nodig!

»»Vrouwenkracht is HART nodig!

Vrouwenkracht is HART nodig!

Zomaar een bladzijde uit het dagboek van een krachtige vrouw:

Het is 23:10 uur en ik ben eindelijk klaar om naar bed te gaan. Weer een dag voorbij gevlogen en eigenlijk geen idee waar die is gebleven: kinderen klaargemaakt voor school en opvang en mezelf voor mijn werk. Op de fiets de kleintjes weggebracht en dan gauw door naar mijn werk. In de lunchpauze de boodschappen. Door mijn 36-urige werkweek is het lastig om dit na mijn werk te doen. Om half zes weer gauw op de fiets om mijn kinderen te halen. Ik dank mijn tv-aanbieder voor ‘uitzending gemist’ omdat ik ze nu even achter Sesamstraat kan zetten zodat ik snel eten kan koken. Na het eten gauw de kinderen douchen en naar bed, het is al laat en ik moet nog de verjaardag van mijn jongste voorbereiden. 
Als de kinderen slapen, is het tijd voor een plan de campagne: ik moet afwassen, een was draaien, een kinderfiets in elkaar zetten, opruimen … Als een kip zonder kop loop ik van alles een beetje te doen. Zo veel te doen en ik wilde eigenlijk vroeg naar bed. Wat zou het fijn zijn als die kaboutertjes echt bestaan!

Wat is jouw verhaal? Hoe houd jij balans tussen je verantwoordelijkheden en je ontspanning, ofwel tussen wat ‘de buitenwereld’ nodig heeft en wat JIJ nodig hebt?

Misschien verlang je naar meer tijd en ruimte voor jezelf, of wil je jezelf meer laten zien en horen. Tijdens onze workshops en trainingen vertellen vrouwen ons vaak dat ze zich voelen als een borrelende vulkaan die op het punt van uitbarsten staat! Pure frustratie vanwege het niet uiten van hun eigen behoeften en het voortdurend over hun grenzen gaan. Geen eigen keuze voelen of het moeilijk vinden om hulp en steun te vragen. Hoe dan ook, dikwijls voelen ze zich geleefd. Ze zijn het zat om telkens degene te zijn die doorgaat waar anderen allang zijn gestopt.

Ken je ook vrouwen die zeggen: ‘Ik voel me ziek maar ik moet wel door. Als mijn partner ziek is, laat hij alles los en duikt in bed. Maar ik dan? Als ik niet doorga, gebeurt er immers niets!’

Sommige vrouwen zijn het zo zat om in dat zorgzame keurslijf te leven – iets wat van generatie op generatie wordt doorgegeven – dat ze doorslaan naar de andere kant. Ze gaan bijna volledig hun eigen gang, houden weinig rekening met hun partner en eventuele kinderen. Deze vrouwen zeggen dat ze ‘niks hebben met al dat zorgen voor anderen’.

Noch het één, noch het ander is goed (of fout). Het gaat enkel om de balans. Wanneer je in balans bent, sta je ontspannen in het leven, ben je tevreden met jezelf en voelt elke keuze als jouw eigen keuze.

Vrouwenkracht gaat over:

* Zelfinzicht                                                 * Eigenwaarde                              * Zelfvertrouwen

* Leven vanuit je intuïtie                           * Heldere doelen stellen             * Eigen keuzes

* Je grenzen kennen en hanteren           * Meebewegen                             * Zacht & krachtig

Herken je jezelf in een van deze verhalen, over werk en/of privéleven? Dan wil je misschien een stap zetten in je ontwikkeling. Met coaching bijvoorbeeld krijg je duidelijkheid over je huidige situatie en kun je snel vooruitgang boeken. Een andere mogelijkheid is de workshop Vrouwenkracht. Tijdens deze driedaagse workshop werk je aan het vergroten van je zelfinzicht en het versterken van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Op praktische wijze leer je je grenzen beter te voelen en aan te geven. Ook de combinatie coaching en workshop kan een goede methode zijn: eerst een paar gesprekken en dan met de opgedane inzichten aan de slag, samen met andere vrouwen met vergelijkbare verhalen.

Een mooie stap in je ontwikkeling is aanvaarden dat ook jij succesvol mag zijn en je goed mag voelen, en dat je niet altijd voor anderen hoeft te zorgen!

Zie ook de workshop vrouwelijk leiderschap

22 september 2015|0 Reacties

Geef een reactie

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op