Heb jij soms het gevoel dat je stilstaat in je werk? Wanneer je voor een bepaalde periode werkzaam bent in een functie, krijg je vaak te maken met verschillende situaties. Naast veranderingen en ontwikkelingen binnen de organisatie, spelen ook persoonlijke kwesties een rol. Je wilt je graag blijven ontwikkelen, een volgende stap zetten, of misschien heb je het gevoel dat je huidige baan niet meer bij je past? Een NLP opleiding helpt je om een volgende stap te zetten in jouw (persoonlijke) ontwikkeling.

Waarom NLP?

NLP is een communicatiemodel dat ingaat op de vraag ‘hoe doen we wat we doen’. Het maakt je bewust van onbewust gedrag en patronen. De manier hoe wij communiceren heeft grote invloed op onze omgeving. Door bewustwording van jouw communicatie, leer je hoe je met de kracht van je communicatie bereikt wat je wilt bereiken. Je communicatieve vaardigheden worden vergroot, waardoor je een beter en diepgaander contact opbouwt met de omgeving. Meer zelfkennis, kennis van jouw waarden en overtuigingen zorgen ervoor dat je beter weet wat voor jou belangrijk is en welke kant je op wilt. Doordat je bewust bent van je eigen gedrag, kun je situaties waar je tegenaan loopt anders aanpakken. Je ervaart meer zelfvertrouwen in het leven.

Lees ook: Hoe gelukkig ben jij in je werk?

Hoe ziet een NLP opleiding eruit?

De NLP Practitioner opleiding is praktische opleiding, waardoor je dat wat je geleerd hebt direct kunt toepassen in de praktijk. NLP gaat uit van vooronderstellingen. Deze vooronderstellingen hebben een positieve invloed op de manier hoe je in het leven staat. Het vergroot je keuzemogelijkheid en flexibiliteit in het leven. Tijdens de cursusdagen wordt de theorie afgewisseld met NLP interventies. Deze praktische oefeningen hebben direct een koppeling met het dagelijks leven en situaties waar je tegenaan loopt. Door de koppeling van NLP met de praktijk, ervaar je direct effect van de stappen die je tijdens de opleiding zet.

Hoe bereik ik mijn doelen met NLP?

Hoe zet je communicatie in om jouw doelen te bereiken? Met behulp van technieken uit NLP leer je om op een dieper niveau af te stemmen op de ander. Je maakt contact op verbaal en non-verbaal niveau. Door te kijken naar je eigen gedrag, ontdek je hoe je door middel van jouw communicatie veranderingen teweegbrengt. Naast meer inzicht in jezelf, begrijp je jouw omgeving ook beter. Waarom reageren anderen zoals zij reageren? Je betrekt het minder op jezelf en leert om op een hoger niveau om te gaan met emoties. Over het algemeen blijken NLP’ers meer succes te boeken op het gebied van communicatie en het bereiken van doelen.

Lees ook: Hoe overtuig ik mijn werkgever om te investeren in NLP?

Kies voor NLP omdat…

  • je een fundamentele stap wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling.
  • je naast bewustwording zoekt naar technieken om patronen van ongewenst gedrag te doorbreken.
  • je wilt functioneren vanuit innerlijke kracht en jouw kernkwaliteiten.
  • je met behulp van emotiemanagement controle wilt hebben over je functioneren.
  • je effectief en diepgaand contact wilt leggen en behouden.
  • je leiding wilt nemen in gesprekken.
  • je blokkades wilt doorbreken en belemmerende overtuigingen wilt omzetten in helpende overtuigingen.

Wat levert NLP mij op in mijn werk?

  • Door middel van zelfreflectie vergroot je jouw keuzemogelijkheid in gevoelens en gedrag.
  • Je ontwikkelt vaardigheid en flexibiliteit om jouw reactie op anderen af te stemmen.
  • Signaleer veranderingsbehoeften in organisaties en zet deze om in concrete, haalbare doelen.
  • Creëer draagvlak voor veranderingen in de organisatie.
  • Leer om effectief feedback te geven en te ontvangen.
  • Pas verschillende NLP technieken direct toe in de praktijk.
  • Ontwikkel de kwaliteit om contacten te verdiepen en naar de kern te brengen.
  • Ontwikkel meesterschap over je eigen emoties, zodat je deze kunt gebruiken als sturingsinformatie.
  • Doorbreek belemmerende overtuigingen en zet deze om in stimulerende overtuigingen.
  • Door het vergroten van de kwaliteit van jouw communicatie, doorbreek je ook weerstand bij anderen.

Wil je jezelf verder ontwikkelen door middel van een NLP opleiding? Kom naar een gratis NLP informatieavond bij jou in de buurt, of vraag meer informatie aan! Ervaar hoe je de positieve effecten van NLP toepast in werk en privé.

Ja, ik wil mijzelf verder ontwikkelen