Hoe kies ik voor mijzelf in mijn werk?

»»Hoe kies ik voor mijzelf in mijn werk?
  • Geluk-in-je-werk

De volgende stap zetten in je (persoonlijke) ontwikkeling vraagt om lef. Lef om het bekende los te laten en te kiezen voor jezelf. Loslaten is niet eenvoudig. We willen controle houden op ons leven. Bekend zijn met onze omstandigheden geeft ons het gevoel dat we grip hebben. We weten precies wat er van ons wordt verwacht en hoe we moeten handelen. Hoe laten we de controle los en gaan we echt kiezen voor onszelf?

Kom eens uit je comfortzone

Iedere keuze heeft een keerzijde. Kies je voor het één, dan verlies je wellicht het ander. Welke kant is voor jou het meest waardevol? Kiezen voor het onbekende is spannend. Je weet tenslotte (nog) niet hoe de nieuwe werkomgeving is. Wie worden je nieuwe collega’s? Hoe gaan zij met elkaar om en wat wordt er van je verwacht? Het is je eigen mindset die hierbij een belangrijke rol speelt. Zie jij loslaten van zekerheid en kiezen voor het onbekende als een uitdaging of als een probleem? Door uit je comfortzone te komen, krijg je de mogelijkheid om te groeien. Je wordt uitgedaagd om met delen om te gaan waar je nog niet bekend mee bent.

 

Hoe word ik gelukkig in mijn werk?

 

Tools om te kiezen voor jezelf

Met NLP onderzoeken we ons gedrag op de werkvloer. Wat doen we daar? Wat zijn onze capaciteiten en welke rol vervullen we? Ook kijken we naar welke overtuigingen meespelen. En uiteindelijk naar het doel van de functie: wat maakt dat je dit werk doet? Analyseren van gedrag, capaciteiten, overtuigingen, je rol en (levens)doel geeft veel inzicht in wat je nu werkelijk wilt.

Is jouw overtuiging nog wel zo overtuigend?

Vaak zijn het onze eigen (belemmerende) overtuigingen waardoor we liever blijven zitten waar we zitten. Door inzicht te krijgen in de overtuigingen die jou vastzetten, krijg je de mogelijkheid om deze ter discussie te stellen. Want klopt jouw overtuiging wel? En is deze overtuiging nog wel van toepassing op de huidige situatie, of refereert deze aan vroeger? Zodra je steeds meer bekend bent met jouw overtuigingen, ga je ze herkennen. Herkenning en erkenning zijn de eerste stappen naar verandering. Hoe mooi is het als je vanuit die positie je eigen (helpende) overtuigingen kunt gaan maken.

 

Hoe vind ik mijn verlangen in mijn werk?

 

Durf te kiezen voor jezelf

Werken aan je (persoonlijke) ontwikkeling helpt je om de volgende stap te zetten. Hoe meer jij bewust wordt van jouw potentieel, hoe makkelijker de volgende stap wordt voor en naar jezelf. Door te werken aan je communicatieve vaardigheden krijg je belangrijke tools in handen. Je leert je grenzen te herkennen en te bewaken. In plaats van slachtoffer te zijn van de omstandigheden, neem je het roer in eigen handen. Ben jij klaar om te kiezen voor jezelf?

Ja, ik wil in mijzelf investeren

10 juli 2018|Tags: , , |0 Reacties

Geef een reactie

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op