Je bent voorbij de ontkenningsfase. Je durft toe te geven aan jezelf dat je niet (meer) gelukkig bent in je werk. Je kijkt naar vacatures, maar eigenlijk weet je niet goed waar je naar wilt zoeken. Hoe ontdek je wat je wilt? En hoe word jij je bewust van je talenten en vind je de baan die daarbij past? Realiseer jij jezelf eens hoeveel tijd je doorbrengt op je werkplek. De impact die deze plek heeft op hoe we ons voelen en hoe we in het leven staan is enorm.

Hoe gelukkig ben jij in je werk?

 

Welke plek neemt jouw werk in?

Het grootste deel van ons leven brengen we werkend door. Vaak zien we onze collega’s meer dan onze beste vrienden. Misschien zie jij je directe collega zelfs vaker dan je partner? Veel mensen brengen de meeste tijd door op de werkvloer. We kunnen er dus maar beter voor zorgen dat we plezier halen uit het werk dat we doen.

Stel jezelf de tovervraag

Steeds meer mensen beseffen dat zij geen plezier meer halen uit hun huidige werk. Toch is opstappen niet makkelijk. Ook al ben je niet gelukkig in je huidige baan, het geeft wel een vorm van zekerheid. Hoe kom je erachter wat jouw ideale baan is? Stel jezelf de tovervraag: “Stel, je hebt een toverstokje… Alles is mogelijk en er zijn geen beperkingen. Wat zou je voor jezelf toveren als het gaat over je werk?” In je antwoord vind je de richting waarin jij het geluk gaat vinden. Bewust worden van de richting die jij op wilt, is onmisbaar in het zetten van de volgende stap.

Hoe kies ik voor mijzelf in mijn werk?

 

Wat zijn mijn (verborgen) talenten?

Durf jij verder te kijken dan je bekende capaciteiten? We zijn geneigd om ons kleiner te maken. We kijken niet verder dan de dingen waarvan we weten dat we er goed in zijn. Weet jij eigenlijk wat jouw werkelijke talent is? Ieder mens heeft eigen unieke talenten. Er zijn verschillende NLP technieken die helpen om jouw talenten te ontdekken. Ga eens in gedachten terug naar je kindertijd. Wat vond je echt leuk om te doen? Waar had je plezier in? En vertaal dit door naar je werk. In hoeverre herken jij de dingen die je vroeger zo graag deed in je huidige werk?

Talenten en (kern)waarden in je werk

De talenten en de waarden die we in het leven belangrijk vinden, helpen ons richting te geven in het vinden van de baan die bij ons past. Om geluk te ervaren in je werk is het essentieel om je talenten kwijt te kunnen. Ook spelen jouw (kern)waarden een belangrijke rol. Welke waarden zijn voor jou belangrijk in het leven? Waarden kunnen zijn: vrijheid, respect, eerlijkheid, betrouwbaarheid etc. Hoe zou het zijn als je deze waarden en jouw talenten kunt inzetten in het werk dat je doet?

Ja, ik wil in mijzelf investeren